Nooit meer op dieet dankzij periodiek vasten

Bereik een gezond gewicht, los de tiranie van de dieetindustrie, en wees eens wat liever voor jezelf.
(tandenbijten of extreme regels die je met moeite volhoudt tot het weekend is no more. Ik meen het)

  Ik wil die cursus!   

Nooit meer op dieet dankzij periodiek vasten

Bereik een gezond gewicht, los de tiranie van de dieetindustrie, en wees eens wat liever voor jezelf.

(tandenbijten of extreme regels die je met moeite volhoudt tot het weekend is no more. Ik meen het)

Voor ik je vertel hoe Vast & Zeker jouw leven kan verbeteren, vertel ik je voor wie ik dit programma heb gemaakt.

Vast & Zeker is het antwoord op de vraag die ik mezelf eindeloos heb gesteld: hoe kan ik gezonder en bewuster leven en eten zonder belachelijk veel energie te steken in diëten, zelfhaat en extreme regels rond voeding?

Kan dat op een manier die het leven leuker maakt, en simpeler? Is dat zelfs mogelijk met een leven dat op zich al uitdagend is? Kan dat tijdens lockdowns en kakdagen en vakanties en dagen waarop je je ronduit bleh voelt, om wat voor reden dan ook?

Het antwoord is ja, en het kan ook voor jou.

Of je nu...

 • de spilfiguur van een gezin bent, die daardoor misschien zichzelf en haar gezondheid en noden uit het oog is verloren (het is oké!)
 • een drukke job hebt die je niet toelaat om (elke dag) te koken zoals Pascale Naessens (laat staan dat je een partner hebt zoals Jambers, die 's ochtends een kom vers fruit voor je prepareert #loveyoupaul)
 • droomt van een leven waarin nadenken over wat je wel en niet mag eten en jezelf straffen en belonen met voedsel finaal verleden tijd is #foodfreedom
 • gruwt van diëten die je verbieden om een stuk cake te eten als je collega jarig is, frieten te halen met je gezin of gewoon eens foert te zeggen tegen al wat gezond is (dat gruwen is helemaal terecht want #fuckthatshit)
 • een variabel schema en/of onvoorspelbaar leven hebt en geen tijd/goesting om je bezig te houden met voedingsleer of ingewikkelde dieetregels
 • perfect weet hoe je week zal verlopen en ruimte zat hebt, net als in het bezit bent van alle mogelijke kennis over voeding. Maar alleen de kloof niet weet te dichten tussen wat je weet en wat je doet. (#beentheredonethat)

Ik ga je vertellen hoe periodiek vasten (ja echt!) een geweldig handige tool kan zijn om op een duurzame, onderbouwde manier te werken aan je relatie met jezelf en voeding.

Stel je eens voor dat je nooit meer moest diëten.

Hoe zou het voelen om amper nog bezig te moeten zijn met je gewicht en wat je eet? En toch te zien hoe je lichaam afvalt, terwijl je iets doet dat je niet alleen kunt, maar zelfs wilt?

Omdat je er een vrijheid en innerlijke rust mee bereikt die je misschien nooit eerder hebt gevoeld rond eten.

Omdat je leven beter en simpeler is dan je je kon inbeelden.

Stel je voor dat je hiermee mocht stoppen:

 • Geloven dat je waarde als mens afhangt van je gewicht of wat je al dan niet eet
 • Elk weekend vurig hopen dat je op maandag wel in staat zal zijn om je te houden aan regels die een aanslag zijn op je levensvreugde
 • Jezelf systematisch teleurstellen en veroordelen omdat je weer niet hebt gedaan wat je je had voorgenomen
 • Zo waanzinnig hard zijn voor jezelf dat je van pure miserie niet alleen je eigen zak chips maar ook die van je partner wilt opeten
 • Met een slaatje naast je gezinsleden zitten omdat jij het resultaat van een pizza direct ziet en zij daar geen last van hebben
 • Zo veel energie steken in moeten en mogen wat eten betreft dat je doodop bent, maar eigenlijk weinig tot geen verbetering ziet in je relatie met voeding of met jezelf
 • Jezelf verdoven met eten en drinken en niet eten uit honger maar om niet te moeten voelen wat er scheelt
 • je een slaaf voelen van wat de dieetindustrie heeft gekozen als afvalhype van het moment

Om doodongelukkig te worden, die eeuwige cirkel van mogen en niet mogen, van straffen en belonen, van trots en teleurstelling en voor de tiende keer herbeginnen.

Van op de weegschaal staan en de moed in je schoenen voelen zakken. Van stoppen met hopen en de moed opgeven. Om dan weer te denken dat het nu wel zal lukken, als je maar werkt aan je karakter of wilskracht. Want het zal wel allemaal aan jou liggen.

Toch?

(Neen, neen en nog eens neen. Lees vooral verder)

Na het volgen van Vast & Zeker, kun je eindelijk:

 • kiezen voor een simpel systeem waarbij niets verboden is, omdat wanneer je eet belangrijker is dan wat je eet en jij een volwassen mens bent die doet wat ze wilt
 • rust vinden rond eten, waardoor je vanzelf gezondere keuzes begint te maken uit liefde voor jezelf, niet uit angst
 • dat gemene stemmetje van die extreme drilsergeant in je hoofd dat zegt dat je geen karakter hebt voor eeuwig en altijd de mond snoeren. Het liegt
 • weer leren vertrouwen op de signalen van je lichaam en jouw buikgevoel, dat niet meer dag in dag uit last heeft van goestjes en cravings
 • gezond en op het gemak afvallen, zonder stress en haast
 • aanvaarden dat je geen perfecte mens bent met een perfect leven en vaten vol wilskracht, en ontdekken dat dat ook helemaal niet nodig is om je doelen te bereiken
 • jezelf met de liefde en het respect benaderen die je altijd al hebt verdiend. En hetzelfde verwachten van je omgeving
  Ik wil die cursus!  

"Had je mij een jaar geleden gezegd dat ik het stuk watermeloen zou verkiezen boven de koekjes op tafel, ik had je niet geloofd. En toch is het nu zo. Al wil dat niet zeggen dat ik nooit nog een donut eet, natuurlijk."

— Getuigenis van Amaury.
lees haar verhaal | Lees alle getuigenissen

Maak kennis met jouw gids door vastenland!

Ik ben Kelly Deriemaeker. Ik ben eenenveertig, getrouwd met Youri en heb een zoon van 10 en een dochter van 6.

Ik werkte heel wat jaren als journalist voor De Standaard Magazine en Feeling, schreef een paar boeken, blogde op Tales from the Crib en was de host van de populaire podcast Werk & Leven.

Op mijn negende zat ik elke woensdag bij de diëtiste en leerde ik dat smeerboter des duivels was en droge bruine boterhammen met kippenwit de enige way to go. Ik leerde ook dat het de schuld was van mijn karakter dat ik dik werd, en overgoot alles dat ik at vanaf dat moment met een dikke saus van schaamte.

Op mijn 25ste woog ik ondanks alle kennis 128,6 kilogram. BMI: 47. Diagnose: morbide obesitas.

Uit wanhoop onderging ik een maagverkleining die ervoor zorgde dat ik flink wat gewicht verloor, maar mijn relatie met eten bleef problematisch.

Ik bleef me op eten storten als ik moe, verdrietig, verveeld, bang of verward was. Ik verdoofde al mijn gevoelens met eten, en voelde me daarna nog ellendiger.

Ik heb alle mogelijke diëten geprobeerd, maar hield nooit vol. Ik maakte mezelf wijs dat ik geen karakter had.

Ik voelde me nog altijd compleet incapabel om te doen waarvan ik wist dat het gezonder was. Ik was ook bang dat het effect van de operatie na verloop van tijd zou afnemen en ik de tools niet had om alles "onder controle" te houden. Ik schaamde me dood, en ik at om daarmee om te gaan.

In 2016 kwam ik dankzij mijn job als journalist het werk rond intermittent fasting van de Britse arts Michael Mosley tegen.

Periodiek vasten fascineerde me, maar leek me tegelijk een brug te ver voor iemand zonder karakter als ik. :)

Heel wat jaren en research verder heb ik voor mezelf de sweet spot gevonden, door te veranderen wanneer ik eet, het systeem aan mijn echte, imperfecte leven aan te passen, en daarnaast te werken aan de relatie die ik heb met mezelf.

Ik vast elke dag. Minstens 13 uur, af en toe langer dan 18 uur.

Ik ga je leren hoe jij hetzelfde doet.

Hoe jij van periodiek vasten iets kunt maken dat jouw unieke leven en je gezondheid ondersteunt en verbetert terwijl je elke dag beter voor jezelf leert zorgen. Simpel, goed en doeltreffend.

Zodat je nooit meer op dieet moet.
Zodat je kunt vertrouwen op jezelf en je buikgevoel.

Zodat je jezelf kunt omarmen, en weet dat gezond(er) eten geen straf is, maar een vorm van zelfliefde en gemoedsrust die je misschien nooit eerder hebt mogen voelen.

Ik leer je om te stoppen met haasten, en te beginnen met vertrouwen. Ik geloof in jou, en ik ga je leren hoe jij dat ook weer doet.

Het ligt niet aan jou,
maar aan je dieet

Wat dat dieet ook moge zijn.

Als een dieet ervoor zorgt dat je afvalt, maar jij voelt je compleet miserabel, dan kun je je afvragen wat voor nut het allemaal heeft. En hoe lang het zal duren.

Als een dieet enkel werkt op dagen waarop alles meezit, dan kom ik aanzetten met dezelfde vraag.

Kindjes worden ziek. Wij worden ziek. Deadlines zorgen voor stress. Je wilt op vakantie mét ontbijtbuffet en cocktailbars. Diëten zijn daar meestal compleet niet op voorzien.

Ik zocht geen zoveelste dieet, maar iets dat ook werkte tijdens een pandemie. Of tijdens een periode waarin ik me niet denderend voel. Moe ben. Mezelf heel zielig vind. Verzuip in het werk.

Ik zocht iets dat ook werkt in een leven waarin een platte band of kakruzie met de husbando ervoor kan zorgen dat ik meer zin hebt in een paar boterhammen met een dikke laag zoute boter en choco dan in een slaatje met rauwe paprika.

Als de nationale veiligheidsraad deze herfst weer laat weten dat de mondmaskers op moeten en de scholen dicht (lord help me), en ik even wil wenen boven een familypack bolognese chips, dan vind ik dat dat moet kunnen.

Periodiek vasten is flexibel, vergevend, gezond, simpel en dus vol te houden. Niet voor een week of twee als alles perfect loopt, maar voor altijd. Ook als het ontploft. Ook als je eens een week of twee wilt doen alsof je neus bloedt. Zoals echte mensen doen.

Door te schuiven met de momenten waarop je eet, (en er slim voor te zorgen dat je het leeuwendeel van je vastende uren slaapt), kun jij net hetzelfde bereiken als ik en vele anderen die maar van één ding spijt hebben: dat ze niet eerder ontdekten hoe simpel en machtig het eigenlijk is.

Uitstel is geen afstel.
(dat betekent dat niks hier verboden is #OMGYES)

Als je eindelijk stopt met diëten, en begint met anders omgaan met eten, krijg je dit terug:

Rust en kalmte rond eten

Dankzij periodiek vasten ben je niet meer constant bezig met wat je wel of niet mag eten, en ben je geen gevangene meer van een dieetmentaliteit van alles of niks-denken en jezelf straffen en belonen met eten. Laat staan dat je moet beginnen met het demoniseren van spaghetti bolognaise, koeken of boterhammen met choco.

Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat je amper nog moet nadenken over wat je eet en hoe veel je eet. Zodat je dat mooie hoofd van jou kunt gebruiken voor boeiendere dingen. De wereld veroveren als je dat wilt. Of een boekje lezen in de zetel met een chocolate chip cookie zonder schuldgevoel.

Als dat geen vrijheid is, na jaren van stress rond eten en niet eten, dan weet ik het ook niet.


Respect voor jezelf

Het is mijn missie om mensen te leren hoe ze zichzelf graag kunnen zien los van het getal op de weegschaal. Ik wil je leren dat je je gewicht meet, niet je zelfwaarde. En dat je niks hoeft te bereiken om jezelf nu al alle liefde en zorg te geven die je nodig hebt.

Ik heb mezelf dik gehaat, en ben een ervaringsexpert in beenhard zijn voor mezelf.

Ik ga je leren hoe je daarmee stopt. Voor eens en voor altijd. Ik ga je leren hoe je door minder hard te zijn voor jezelf, minder nood zult hebben om je vanuit schaamte over je menselijkheid te verdoven met eten of drinken.


Vertrouwen

Weg met de angst om toch weer bij te komen. Gedaan met dat riedeltje in je hoofd dat zegt dat je het niet zal kunnen of volhouden en dat het allemaal geen zin heeft.

Je kunt eens van ver zwaaien naar de dieetindustrie die niks meer aan je heeft, en weten dat je een systeem hebt dat je elke dag van je leven vol wilt houden, omdat je ermee kan spelen.


Een betere gezondheid en meer energie

Vasten geeft je lichaam alle kansen.

Niet alleen merk je dat je minder honger en goesting hebt in overeten, na een tijd voel je je ook energieker en wordt alles alleen maar simpeler.

Zelf raakte ik af van prikkelbare darmen, vervelende spijsverteringsproblemen en terugkerende huiduitslag.

Mijn bloedresultaten zijn beter dan ooit, en ik heb voor het eerst in mijn volwassen leven een BMI dat door dokters als gezond wordt aanzien. Mijn lichaam herstelde zich op wonderbaarlijke wijze van een vervette lever, en ik herstelde de relatie met eten en mezelf.


Liefde en levenslust

Vele jaren van diëten en worstelen met mijn gewicht waren een ongelooflijke domper op mijn levensvreugde. Ik geloofde dat ik pas gelukkig kon zijn als ik slank was. Ik geloofde dat ik pas liefde en zorg waard was als ik voldeed aan bepaalde parameters.

Als je jezelf nu graag kunt zien, dan maak je het duizend keer simpeler om te leren en te proberen en jezelf ondertussen steeds beter te leren kennen en appreciëren.

Als je de kramp van moeten en resultaatdenken weghaalt, dan komt er energie vrij om de belangrijkste relatie van je leven te doen floreren: die met jezelf. Los van hoeveel je weegt of afvalt of wat je probeert te bewijzen tegenover jezelf en anderen.

Hoe minder energie je moet steken in jagen en streven, hoe meer energie er is om je dromen na te jagen.

Periodiek vasten werkt

Dankzij een concreet plan dat je aanpast aan jouw leven, geef je je lichaam de kans om duurzaam af te vallen en gezonder te worden. Op jouw tempo. Zonder haast of angst.

Mijn online cursus Vast en Zeker is gemaakt door een echte, feilbare mens en drukbezette moeder van twee jonge kinderen die het diëten kots- maar dan ook echt kotsbeu was.

Ik wilde niet nog strenger diëten, maar slimmer omgaan met wat en hoe ik at. Zodat het een spel wordt waarvan ik mijn eigen regels bepaal en aanpas.

Ik wilde gezonder worden en lief zijn tegen mezelf.

Ik wilde stoppen met mezelf in de weg te staan.

Ik wilde leren hoe ik mezelf kon eren met een systeem dat mijn lichaam deugd doet en voelt als zorgen voor mezelf, in plaats van straffen en belonen met eten.

En ik wilde weg van strenge regels en dingen die ik niet vol kon en wilde houden.

Ik wilde beginnen leven en stoppen met verdoven.

DISCLAIMER: Ik ben geen dokter of voedingsdeskundige, en pretendeer dat ook niet te zijn. Deze cursus is geen alternatief voor medisch advies. Alle informatie en tools die voorzien worden zijn bedoeld om te motiveren. Geen enkel advies rond gezondheid is bedoeld als een medische diagnose of behandeling. Contacteer een gekwalificeerde arts als je twijfelt of vasten iets voor jou kan zijn.


Vasten wordt afgeraden als je:

 • zwanger bent, omdat je extra nutriënten nodig hebt voor je kind
 • borstvoeding geeft, om dezelfde reden als hierboven
 • jonger bent dan achttien jaar, omdat je extra nutriënten nodig hebt om te groeien
 • ondergewicht hebt (als in: een BMI van minder dan 18.5) of een geschiedenis hebt van eetstoornissen zoals anorexia

Vasten kan waarschijnlijk, maar dan met medisch toezicht, in deze gevallen:

 • als je diabetes mellitus type 1 of type 2 hebt
 • als je medicatie op voorschrift neemt
 • als je een medische conditie hebt als een leverziekte, nierziekte of hartziekte

Check dan altijd eerst met je behandelende arts.
Ook als je om een andere reden twijfelt, raadpleeg je altijd eerst een arts.

"Ik zat vast in een vicieuze cirkel: ik was hard voor mezelf, waardoor ik me slecht voelde, ik troostte mezelf met eten, waardoor ik me natuurlijk slecht voelde omdat ik mezelf troostte met eten en weer was ik hard voor mezelf. Dankzij de cursus heb ik die cirkel eindelijk kunnen doorbreken."

— Petra viel meer dan 20 kilo af dankzij intermittent fasting.
lees haar verhaal | Lees alle getuigenissen

Enkele reacties van cursisten:

Stop met op je honger zitten,
schrijf vandaag nog in

Vast en Zeker
Basic
-

497 euro
of 3 x 166 euro

Schrijf je nu in

Betalen kan veilig via Bancontact, kredietkaart of iDeal.


 • 7 modules met inspirerende video’s, dagboek prompts, printables en presentaties waarmee je zelf aan de slag kunt
 • een FAQ-lijst met veelgestelde vragen
 • een pdf van 80+ pagina's met al het lesmateriaal in geschreven vorm
 • op een overzichtelijk online leerplatform
 • toegankelijk tot 1 jaar na aflevering van de laatste les, zodat je alles op je eigen tempo kunt volgen en afwerken

Vast en Zeker
Premium
-

697 euro
of 3 x 233 euro

Betalen kan veilig via Bancontact, kredietkaart of iDeal.


 • Hetzelfde als in Basic

PLUS 9 exclusieve BONUSSEN:

 • BONUS 1: toegang tot de private Facebookgroep voor cursisten, waarin je ervaringen kunt uitwisselen met anderen
 • BONUS 2: Een zalig e-book van 19 pagina’s over meal prepping, meal planning en templates om gezond te eten, ook in drukke weken
 • BONUS 3: Een video masterclass van 1 uur rond mind management
 • BONUS 4: een kortingscode waarmee je na het volgen van de cursus een 1:1 coaching sessie met Kelly kunt boeken aan een verlaagd tarief
 • BONUS 5: 5 private podcasts rond thema's als gewoontevorming, motivatie, stoppen met overeten, vasten op vakantie en een case study van hoe Kelly van vasten een manier van leven heeft gemaakt
 • BONUS 6: toegang tot een power playlist in Spotify
 • BONUS 7: een suikerchallenge van een week waarmee we je relatie met zoet aan de tand voelen
 • BONUS 8: een private podcast-feed waarmee je alle lessen en podcasts uit de cursus kunt beluisteren als audio. Megahandig als je onderweg bent!
 • BONUS 9: alle opnames van alle virtuele vragensessies die Kelly gaf in de vorige edities van de cursus. Goed voor maar liefst 13 uur extra inspirerend en motiverend materiaal, ook allemaal te beluisteren als podcast.

Zo ziet de cursus eruit:

MODULE 0

Waarin ik je welkom heet en voorzie van een (virtuele) tas koffie

In deze startmodule heet ik je welkom in wat ze op de Mount Everest basecamp noemen. Ik vertel je alles over de heerlijke reis die voor je ligt.

Jij gaat het doen, maar ik stap elke stap met je mee en moedig je aan.

Ik toon je onder meer:

 • hoe je de online lessen volgt en inplant (met een duidelijk plannetje)
 • hoe je beslagen aan dit avontuur komt en je succeskansen aanzienlijk verhoogt
 • hoe je de cursus best aanpakt, ook als je al aan het vasten bent (of er voor het eerst mee aan de slag wilt gaan)
 • hoe je deze cursus kunt aangrijpen als een kans om jezelf beter te leren kennen, en welke rol journaling daarin kan spelen
 • mijn eigen weg, met foto's uit mijn privé-fotoboek

MODULE 1

Op verkenning

Als je deftig geïnstalleerd bent, is het tijd om wat dieper in te gaan op wat periodiek vasten wel en niet is.

Ik vertel je onder meer:

 • waarom de populariteit van periodiek vasten de afgelopen jaren zo is toegenomen
 • wat de verschillende systemen inhouden, en wat cijfers als 18:6, 16:8 en 5:2 voor jou kunnen betekenen
 • hoe inzetten op haalbare veranderingen en consistentie de sleutel is om dingen vol te houden
 • hoe je voorkomt dat je zonder nadenken de berg opvliegt om dan bovenaan zonder zuurstof komen te zitten. Haast is angst, en we zijn niet bang, maar bijzonder hoopvol. Temporiseren for the win

MODULE 2

De officiële briefing

Het is niet verplicht om te weten wat er concreet in je lichaam gebeurt als je een aantal uur per dag/week vast, maar het is wel verdraaid handig.

In deze module leer je onder meer:

 • hoe vasten werkt, zodat je inziet waarom het werkt en aan welke knoppen je kunt draaien en hoe je jezelf zelfredzaam maakt om beter om te gaan met obstakels onderweg
 • de wetenschappelijke basis om aan de stuurlui/ bergbeklimmers aan wal of de voet van de berg uit te leggen waarom periodiek vasten geen eetstoornis is, of iets voor extremisten
 • hoe het zit met al dan niet ontbijten, je metabolisme, calorieën tellen, en andere bezorgdheden die je misschien hebt

MODULE 3

En wijle weg!

Na de briefing wordt het concreet en kun je starten met periodiek vasten op een duurzame en fijne manier.

Ik vertel je:

 • hoe je kunt beginnen, en ik bied je verschillende methodes aan op basis van jouw persoonlijkheid, noden en schema
 • waarop je in de eerste maand moet letten en wat je kunt verwachten, zodat je inzet op consistentie en gewoontevorming en niet al na een paar dagen opgeeft
 • hoe je haalbare doelen stelt, je perfectionisme te lijf gaat, en omgaat met de dag nadat alles perfect liep, de weegschaal die niet altijd doet wat je hoopt, en zogenaamde NSV’s, non scale victories
 • hoe je inzet op actie, en al doende bijstuurt zodat je afraakt van alles-of-niks-denken en diepgewortelde patronen uit de dieetcultuur

MODULE 4

Omgaan met obstakels op weg naar de top

Een mens komt wat tegen, en in deze module vertel ik je hoe je omgaat met:

 • honger, goestjes en onverwachte traktaties
 • denkfouten die je ernstig in de weg kunnen zitten
 • onvoorspelbare of lastige werkschema's
 • goede en kwade dagen
 • collega's of partners die je gek verklaren
 • stress rond het opvoeden van jonge kinderen

en andere zaken waar je als periodiek vaster tegenaan kunt lopen.


MODULE 5

Tools en strategieën om vol te houden

De top bereiken is één zaak (wat dat voor jou ook betekent), maar het is net zo belangrijk om de berg veilig af te raken en te weten wat je daarna moet doen.

In deze module:

 • vul ik jouw rugzak met alle tools en strategieën die ik zelf gebruik
 • vertel ik je welke apps je kunnen helpen, welke mantra’s je moed kunnen geven, wat ik zelf eet, en hoe je ervoor zorgt dat je voorbereid bent op wat ik voorspelbare onvoorspelbaarheden noem
 • deel ik hoe je een minimum baseline en protocol kunt gebruiken om je leven te vergemakkelijken
 • leer ik je hoe je door middel van krachtige vragen kunt inzetten op je eigen kennis en levenservaring

MODULE 6

Veelgestelde vragen en bronnen

Wil je graag nog wat dieper duiken in de wondere wereld van periodiek vasten? Dat kan. In de laatste module voorzie ik je van een stapel bronnen en leesgerief om je positie op de berg alleen maar te verstevigen.

In de laatste module:

 • deel ik mijn eigen resources en plaatsen waar ik mijn mosterd en inspiratie haal
 • voorzie ik je van een uitgebreide FAQ met alle vragen die ik krijg
 • vind je een PDF van 82 pagina's met alle teksten uit de cursus, zodat je alles nog eens op je gemak kunt nalezen en raadplegen

Extra bonussen
(enkel in de PREMIUM-versie)

Wie kiest voor de premium-versie van deze cursus krijgt er nog een paar belachelijk waardevolle bonussen bij:

 • Een e-book van 19 pagina’s over meal prepping, meal planning en templates om gezond te eten, ook in drukke weken
 • Een video masterclass van 1 uur rond mind management die je kunt herbekijken
 • een kortingscode waarmee je een 1:1 coachingsessie met Kelly kunt boeken aan een verlaagd tarief
 • alle opnames van de vragensessies uit de vorige drie edities van Vast & Zeker (goed voor 13 uur extra lesmateriaal, ook te beluisteren als podcast)
 • 5 private podcasts rond thema's als gewoontevorming, motivatie, stoppen met overeten, vasten op vakantie en een case study van Kelly over hoe zij van vasten een manier van leven heeft gemaakt
 • Toegang tot een power playlist in Spotify
 • een private podcast-feed waarmee je alle lessen en podcasts uit de cursus kunt beluisteren als audio. Megahandig als je onderweg bent!
 • Een suikerchallenge van een week waarmee we je relatie met zoet aan de tand voelen
 • toegang tot de private Facebookgroep met andere cursisten

"Als je je zo goed voelt, dan wil je ervoor zorgen dat je je zo blijft voelen. Dan worden gezonde keuzes een evidentie."

— Timi vond na jaren diëten een manier van leven die haar ligt en vol te houden is.
lees haar verhaal | Lees alle getuigenissen

Enkele reacties van cursisten:

Dit is de deal!

Je ontvangt de modules in wekelijkse pakketjes, zodat je voldoende tijd hebt om wat je leert te proberen en te implementeren.

Je volgt de video's en lessen op eigen tempo. Alles blijft een jaar toegankelijk.

De premium vasters krijgen in week 4 toegang tot de private Facebookgroep.

De bonussen voor de premiums worden beschikbaar na de aanlevering van alle modules van de basiscursus.

Verlies geen tijd, en schrijf je vandaag nog in.


VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je nog een vraag?

Check hieronder of je het antwoord terugvindt.

Wanneer krijg ik toegang tot het lesmateriaal?

Van zodra je intekent, open ik de eerste modules van je lesmateriaal op een online leerplatform dat Teachable heet. Elke maandag open ik de toegang tot de volgende module en ontvang je daar een mail over.

Zo heb je na zes weken de laatste lesmodule van de basiscursus in je bezit.

Kies je voor premium, dan ontvang je na het aanleveren van de basiscursus ook nog al je bonussen. Je ontvangt ook de mogelijkheid om je 1:1 te laten coachen door Kelly en een kortingscode om die aan een verminderd tarief te boeken. Tijdens die sessie kun je ook al je vragen stellen.


Hoe lang heb ik toegang tot het lesmateriaal?

Een jaar. Ik begin wel pas te tellen vanaf het moment dat je de volledige cursus in je bezit hebt, dus chill. Maar laat het dus niet te lang liggen en neem het vooral in handen. Uitstel is afstel, en geen beter moment dan nu. :)


Ik ben niet zo technisch onderlegd. Is dat erg?

Neen jong! Als je op play kunt drukken om naar een video te kijken, en je slaagt erin om dingen op internet te lezen zoals nu, dan ben je safe. Meer houdt het niet in. De lesmodules staan op Teachable, een gebruiksvriendelijk online leerplatform waarop alles proper verzameld staat.


Hoeveel tijd kost het om de cursus te volgen?

De cursus bestaat uit zeven lesmodules met telkens een langere videopresentatie, en extra lessen in de vorm van blogposts en kortere presentaties.

Daarnaast krijg je oefeningen om dieper in te gaan op het mentale aspect van periodiek vasten en aan de slag te gaan met gewoonteverandering.

Je doet dit op je eigen tempo, op basis van de aangeleverde lessen. Weet dat elke verandering tijd en reflectie vraagt.

En dat je die tijd om te leren, reflecteren en implementeren ook zult moeten nemen om iets significants te veranderen. Jij kiest hoe snel je gaat en hoeveel werk je doet, maar het is de bedoeling dat je gedurende enkele weken regelmatig naar de video's kijkt en aan het werk gaat met wat je krijgt.


Ik heb totaal geen ervaring met online programma’s. Hoe gaat zoiets praktisch in zijn werk?

Een online cursus volgen is belachelijk simpel. 

Nadat je de cursus hebt aangekocht krijg je toegang tot het lesmateriaal in de vorm van video, tekst en presentaties.

Via een online platform doorloop je de verschillende modules.

Je logt in op de momenten die voor jou uitkomen, en volgt de cursus op eigen tempo. 


Kun je de cursus niet onmiddellijk volgen? Geen enkel probleem: al het materiaal blijft gedurende een jaar na aanlevering van de laatste module beschikbaar, zodat je het ook op elk moment opnieuw kunt bekijken.


Wat als ik al begonnen ben met periodiek vasten?

Dat is helemaal oké en good for you! In de eerste module vertel ik je wat je best doet als je al bezig bent. Is dat niet zo: ook helemaal oké. Dan starten we samen.


Waarom kost de cursus wat ze kost?

Daar zijn een paar redenen voor. Vast & Zeker is een uitgebreide cursus die diep ingaat op zowel periodiek vasten als gewoontevorming. Ik wil aan de slag met cursisten die bereid zijn om ervoor te gaan en in zichzelf te investeren.

Mensen die niet op zoek zijn naar een shortcut, maar de attitude hebben om het moment te nemen en zich te verdiepen in het lesmateriaal. Cursisten die zich willen omringen met andere cursisten met dezelfde attitude en intentie.

Ik wil dat dit voor jou een succes wordt.
Het werkt als jij bereid bent om te werken, en ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je alle kansen grijpt.


Kan ik een factuur krijgen?

Zeker weten, als zelfstandige kan je die ook keurig inbrengen in je kosten (én de btw aftrekken). Vul op de betaalpagina meteen de correcte facturatiegegevens in, en de factuur wordt automatisch gegenereerd en aan de bevestigingsmail van de betaling vastgehangen.


Is Kelly beschikbaar om vragen te beantwoorden als ik ergens mee vastzit?

De basic versie van de cursus is zelfstudie.

Kies je voor de premium-versie, dan krijg je enkele weken na je start toegang tot de exclusieve Facebookgroep voor cursisten. Het is een plek waarin je bij elkaar te rade kunt om te leren en te (laten) inspireren. Je krijgt ook toegang tot meer dan 13 uur virtuele vragensessies van vorige lanceringen en een Frequently Asked Questions-lijst.

Heb je nog vragen voor Kelly? Dan kun je haar contacteren via mail of de FB-groep als je premium bent. Premiums ontvangen ook een kortingscode voor een 1:1 coachingsessie met Kelly aan een verlaagd tarief.


Welke versie van de cursus is ideaal voor mij?

De basic-versie is voor mensen die de cursus alleen willen volgen en geen nood hebben aan extra ondersteuning van een community van gelijkgestemden. In de basic vind je alle informatie die je in de premium-cursus vindt, maar dan wel zonder de community en de negen zalige bonussen.

De premium-versie is voor mensen die dieper willen gaan, samen met andere cursisten en met hen ervaringen willen delen in de community. Dankzij de FAQ die van een update wordt voorzien, de opnames van de vragensessies en de optie om 1:1 gecoacht te worden, kunnen zij bij extra vragen hulp inroepen.


Kan ik het inschrijfbedrag in schijven betalen?

Zeker. Bij de basic kun je kiezen voor drie schijven van 166 euro, bij de premium betaal je drie keer 233 euro. Je kunt dit aanvinken op de betaalpagina.


Is dat vasten wel gezond?

Als je het op de juiste manier aanpakt wel.

Ik ga ervan uit dat je je al wat hebt ingelezen, zodat ik je in de cursus niet meer moet overtuigen. Ik ga je wel zo veel mogelijk info meegeven, zowel op vlak van wetenschap als gewoontevorming en mindset.

Klik even door naar deze links als je meer wilt lezen over onderzoeksresultaten en gezondheidsvoordelen van periodiek vasten:

- Hopkins Medicine
- New England Journal of Medicine


Zijn er mensen die beter niet vasten?

Periodiek vasten wordt in een paar gevallen afgeraden. Als je:

 • zwanger bent, omdat je extra nutriënten nodig hebt voor je kind
 • borstvoeding geeft, om dezelfde reden als hierboven
 • jonger bent dan achttien jaar, omdat je extra nutriënten nodig hebt om te groeien
 • ondergewicht hebt (als in: een BMI van minder dan 18.5) of een geschiedenis hebt van eetstoornissen zoals anorexia

Vasten kan waarschijnlijk, maar dan met medisch toezicht, in deze gevallen:

 • als je diabetes mellitus type 1 of type 2 hebt
 • als je medicatie op voorschrift neemt
 • als je een medische conditie hebt als een leverziekte, nierziekte of hartziekte

Check dan altijd eerst met je behandelende arts. Ook als je om een andere reden twijfelt, raadpleeg je altijd eerst een arts.

Ik ben geen dokter of voedingsdeskundige, en pretendeer dat ook niet te zijn. Deze cursus is geen alternatief voor medisch advies. Alle informatie en tools die voorzien worden zijn bedoeld om te motiveren. Geen enkel advies rond gezondheid is bedoeld als een medische diagnose of behandeling. Contacteer een gekwalificeerde arts als je twijfelt of vasten iets voor jou kan zijn.Niet gevonden?
Stuur me een mailtje en ik probeer je van antwoord te voorzien.

"Ik viel af, sliep beter dan ik in jaren deed, voel me beter in mijn vel. Er is geen doel, geen streefgewicht, geen verplichtingen. Daar hamert Kelly heel hard op en dat maakt voor mij de cursus zo goed: je doet het zoals het voor jou past. Niks moet."

— Davey vond in periodiek vasten een levensstijl die hem toelaat om af te vallen zonder wijzende vingertjes.
lees zijn verhaal | Lees alle getuigenissen

Dit lieten cursisten mij weten!

Een greep uit de vele e-mails die ik al kreeg en reacties op sociale media

"Vast & Zeker veranderde me fysiek: ik viel twintig kilo af op een jaar tijd. Dat was me nog nooit gelukt, laat staan dat ze eraf bleven zoals nu.

Ook mentaal was het effect enorm: ik ben boven al veel milder voor mezelf. Periodiek vasten is een levensstijl geworden waar ik amper nog over nadenk. Het is makkelijk om te doen en vol te houden, en de "minder handige momenten" neem ik er zonder drama bij.

Zo dankbaar voor de cursus, dankjewel!".

— mail van een cursiste van de tweede editie van Vast & Zeker
Lees alle getuigenissen